ROESELARE: Krottegemse Feesten van 8 tot en met 12 mei

Ingediend door Stefaan op wo, 01/05/2024 - 08:00

Van woensdag 8 tot en met zondag 12 mei is er de elfde editie van de Krottegemse Feesten. Ook dit jaar wisten de Krottegemse Ransels een mooi evenwicht te vinden tussen amusement, muziek en sport. De festiviteiten worden op woensdagavond afgetrapt met de Krottegemse avondmarkt. Op donderdag zetten de sportievelingen hun beste beentje voor tijdens de Krottegemse corrida. Dit jaar is er een nieuw parcours. 

Tussen de jeugdwedstrijden en de wedstrijden voor volwassenen door is er de iskate Skeelerrace. Terug van even weggeweest is de Krottegemse Salsa avond op donderdagavond. Tot middernacht brengen Salsa Dender, Congazz en dj Pierre Le Roi de aanwezigen op het Onze-Lieve-Vrouwemarkt aan het dansen. Op vrijdag en zaterdag zal er hoogstwaarschijnlijk gewoon verder gedanst worden tijdens het Krottegemse Festival.
Het is inmiddels een traditie geworden dat Patt Mayeu het festival opent. Met The Memphis Truckdrivers op zaterdagavond hebben ze ook een afsluiter die vele Roeselarenaars zullen kennen.  

Voor het tweede jaar op rij is er ook een wielerwedstrijd op de wijk. Op zondag 12 mei haspelen de elite zonder contract een koers van 101 kilometer af. Na de wielerwedstrijd worden ook de prijzen van de Krottegemse fotozoektocht en Krottegemse kindertekenwedstrijd uitgereikt.  Tijdens de Krottegemse Feestenzijn er natuurlijk  ook een 6-tal kermisattracties op het plein. 

Geschreven door
Mandelnieuws